April 02, 2012

Adam Wojtkowski nowym dyrektorem generalnym EMC Poland

EMC Poland dziś poinformowała, że Adam Wojtkowski, został powołany na stanowisko dyrektora generalnego polskiego biura firmy

WARSZAWA - April 02, 2012 -

EMC® Computer Systems Poland Sp. z o.o. (“EMC Poland”)  dziś poinformowała, że Adam Wojtkowski, został powołany na stanowisko dyrektora generalnego polskiego biura firmy.

Adam Wojtkowski jest związany z branżą informatyczną od ponad 15 lat. Przed przejściem do firmy EMC pracował w firmie Dell jako dyrektor działu sprzedaży do dużych przedsiębiorstw. Wcześniej, przez 6 lat, pracował w firmie Cisco, ostatnio na stanowisku dyrektora działu rozwoju sprzedaży do sektora telekomunikacyjnego odpowiedzialnego za region Europy Środkowo-Wschodniej i Bliskiego Wschodu. Adam Wojtkowski pracował również w Telekomunikacji Polskiej S.A. na stanowisku dyrektora departamentu centralnego i był odpowiedzialny za zarządzanie procesami budowy oferty usługowej TP S.A. Karierę zawodową rozpoczynał w firmie Ericsson jako kierownik działu marketingu produktów sieci stacjonarnych a później dyrektor działu sprzedaży do sektora operatorskiego.

Adam Wojtkowski ukończył Wydział Mechatroniki Politechniki Warszawskiej.

Cytat:

Adrian McDonald, President EMEA North, EMC

„EMC nieustannie się rozwija aby dostarczać klientom coraz większą wartość w dziedzinie infrastruktury opartej na przetwarzaniu w chmurze, bezpieczeństwa oraz rozwiązań Big Data. Rynki takie jak Polska każdego dnia stawiają przed kadrą zarządzającą nowe, coraz większe wymagania. Adam Wojtkowski, dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu, pomoże lokalnemu zespołowi, klientom oraz partnerom  w pełni wykorzystać potencjał wynikający ze współpracy z EMC”.